mini_me_39912320210318174618.webp

Baby behang op de muur

Heb je een kleine op komst? Gefeliciteerd! Het leukste werk kan beginnen: de babykamer! Of je nou wel of niet wilt weten wat het wordt; ‘jongens blauw en meisjes roze’ is tegenwoordig geen keurslijf meer.

In een volwassen woon- of slaapkamer kun je best uitpakken met een patroon op de wand. Maar nergens doe je dat zo tot de verbeelding sprekend als in de verwachtingsvolle babykamer.

Een donzig zoete baby verdient een adembenemende plek om de wereld voor het eerst in zich op te nemen. In vroeger tijden ging kinderkamer behang niet verder dan een basic repeterend 2D patroon van wat dieren, zoals een konijn of olifant.

Tegenwoordig echter… Zou je bijna zelf overstag gaan en verdwalen in dat sprookjesbos op de wand. Babykamer behang is vaak kleurrijk met een zoete ondertoon, maar modern behang doet dat zonder ‘suikerspinnig’ te worden. Veelal zijn het handgetekende, surrealistische sfeerbeelden van de beste kunstenaars, die de fantasie stimuleren. Maar er zijn minstens zoveel klassieke, repeterende patronen die het fantasierijke kinderhoofd aanspreken, zoals een wand overladen met dierenpootafdrukken, veertjes, hartjes, ballonnen of getekende ‘doodles’.

Baby’s leren vorm en kleur zien na een week of zes. Vanaf dat moment is de wereld één grote ontdekkingsreis. Met het hedendaagse behang wordt dan ook een beleving gestimuleerd. Diepte perspectief is vaker regel dan uitzondering. Maar zelfs de roze bunny’s, boerderijdieren en tractors die wel als patroon gemaakt worden, zijn anders dan vroeger. Levendiger, intenser, met meer beleving.

Of het nu een tevreden maan betreft, die rust tussen avondwolken, of een wand vol gekleurde confetti, behang voor de babykamer is een feestje om in binnen te komen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
21:00
18:00
17:00

Jouw Decokay