pure_original_marrakech_walls_tundra20230314095145.webp

Wat is betonlook verf?

Oud is in. Of beter gezegd, de ruwe, onbehandelde betonlook is populair. Hoe krijg je dat stoere, industriële uiterlijk? Hoe schilder je betonlook? Heb je speciale verf nodig of is het een techniek?

Zin in een makeover?

Ontdek de betonlook in onze verfwebshop!

decokayvershop.nl

Beton heeft een open structuur, poreus, met gaten en vlekken. Dat geeft het effect alsof de muren in originele staat van kaal beton zijn. Er zijn zelfs interieurstylisten die nog een schepje bovenop die betonlook doen, en er nog wat gaten bij boren in de muur… Het antwoord op de vraag hoe je die betonlook zelf schildert, is tweeledig: met de juiste verf, én met de juiste techniek.

Welke verf voor betonlook?
Wat je echt nodig hebt, is kalkverf voor op de muur. De ideale verf hiervoor is ‘Marrakech Walls’, maar iedere kalkverf voldoet in principe, omdat het een matte, open structuur heeft. Je kiest twee kleuren, het echte originele beton is natuurlijk grijs, dus donkergrijs en enkele tinten lichter grijs. Maar het kan in principe in alle kleuren.

Welke techniek gebruik je voor betonlook?
Eerst stel je vast of je een minerale ondergrond hebt (steen, kalk, pleister, etc.). Zo niet, gebruik je een primer om de kalkverf goed te laten hechten. Ook bij oude verflagen is dit vaak beter.

Vervolgens breng je de eerste laag kalkverf aan. Dit is de lichtste van de twee. Trek geen banen maar ga een beetje kriskras. Je brengt de verf lekker dik aan, en laat het een paar minuten drogen, niet volledig. Daarna breng je op dezelfde manier de tweede, donkerder laag aan. Dat kan met spatel, of blokkwast (voor minder ervaren schilders) en laat het nu volledig drogen.

Hierna volgt de afwerking. Je neemt schuurpapier korrel 400>, en gaat in cirkelende beweging her en der wat plekken opschuren, zodat de lichtere ondergrond eronder vandaan komt. Als het te licht wordt kan je gewoon een beetje bij verven.

*Er zijn mensen die handig zijn met gewone verf en spons, ook dan werk je met twee lagen, maar het resultaat is nooit zo natuurgetrouw als met deze verf, en deze techniek.

Deel dit artikel

Verfrissende look?

Ontvang persoonlijk advies in onze winkel over de betonlook!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
18:00
18:00
18:00
21:00
18:00
17:00

Jouw Decokay